Izkoristi do 15% popusta na spletni nakup z dostavo po celi Sloveniji.

Borovničev štrudl

Na voljo 15. 5. 2024

10 Nov Njamito okus je v flaškah

Opomnik: sprazni hladilnik, ker prihajajo nove Njamito flaške z okusom borovničevega štrudla. Prva večja proizvodnja je bila uspešna in flaškam smo že podaljšali obstojnost s tem, da smo jih izpostavili več kot 5.000 barom pritiska. Tako smo uničili škodljive mikrobe in za razliko od toplotne obdelave, ohranili dobre.

9 Imamo novo oblekco

Takole zgleda tiskanje etiket za naš borovnični štrudl. Zdaj smo že skoraj na finišu. Preden pa vidi notranjost tvojega hladilnika, bo moral počakati na večjo proizvodnjo, nato pa prestati še več kot 5.000 barov pritiska. Zakaj? Izveš kmalu.

8 Nov okus potrebuje obleko

Na drugi fotki sta Niko (levo) in Bor (desno), zasačena med ustvarjanjem etikete za nov okus.

Bor skrbi, da imamo vedno kaj za povedat, Niko pa to zna zelo lično prikazat. Bilo je potrebnega kar nekaj usklajevanja, da sta določila pravo barvo in podobo. Bor je torej že našel ime za nov okus – borovničev štrudl.

7 Končna verzija novega okusa

Ker se nismo mogli odločiti med sadno in kremasto verzijo, smo izvedli senzorično raziskavo z našimi kupci. Vsakemu je dodeljena postaja s tablico, v katero sproti vnaša ocene posameznih vzorcev, ki jih dobi skozi loputko. In rezultat? Večino udeležencev je bolj prepričala kremasta verzija.

6 Pilotna produkcija

Obe verziji sta pripravljeni za proizvodnjo v večjih količinah. Proizvodnja se iz našega laba seli v večji obrat v Šiški. Špela skrbi, da z dodajanjem sestavin v bazo ohranjamo gladko teksturo in pri tem ne porušimo razmerij med okusi. Proces spremljata tudi Gaja, ki usklajuje sodelovanje z lastnikom obrata, in Luka, ki poskrbi, da bosta obe verziji po teksturi, vonju in okusu točno taki, kot v našem labu. Ko se Špela in Luka prepričata, da je vse tako kot mora biti, Njamito natočimo v flaške in jim s HPP podaljšamo obstojnost. S tem je pripravljena prva verzija za senzorični test.

5 Potrebujemo dodatne brbončice

IMAMO NOV NJAMITO OKUS … No, imamo dve verziji novega okusa. Kar v resnici pomeni, da še nimamo novega okusa. Zato na pomoč pokličemo Njamito navdušence iz vseh vetrov, da bi s pomočjo kratke senzorične raziskave ugotovili, katera različica jih bolj prepriča.

4 Interna senzorika

Ker se redko zgodi, da čist prvi recept vžge v prvo, smo pripravili tri različice novega okusa, s katerimi smo izvedli “slepi test”. Vsak od nas dobi vzorček vseh različic in ob okušanju odgovori na kratek vprašalnik, na koncu pa anonimno glasujemo za favorite. Tokrat se je izkazalo, da se nismo mogli odločiti med sadno in kremno varianto. Ker bomo v produkcijo poslali samo eno, za sprejetje končne odločitve potrebujemo pomoč…

3 Prototip

Prvi recepturi sledi prvi prototip. To so mini Njamito flaške z novim okusom, ki nikoli ne zapustijo našega laba. Ja, vse to pojemo sami. Ker samo tako lahko ocenimo, če je nova receptura dovolj dobra, da jo okusi še kdo izven Njamito ekipe. Pa je dovolj dobra?

2 Prva receptura

Mogoče izgleda enostavno, ampak recepture za nov okus ne narediš čez noč. Potrebno je ogrooomno kombinacij sadja, oreščkov in začimbic, da poiščemo tiste najbolj obetavne. Favorite najprej poskusimo in pokomentiramo člani Njamito ekipe.

1 Nov okus

Špinačni bovli, jagodni granoli, jabolčni piti in jaffa kolaču se bo pridružil čist nov okus. Sklenili smo, da te vzamemo sabo, da vidiš, kako nastane nov okus vse od prvih receptur pa do proizvodnje na tekočem traku.

Sveže novičke

Za vse, ki želijo bit na tekočem in pa tiste, ki samo nočejo zamudit naslednje akcije.

AST

Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja.

Hvala!